KANDALLÓ KER - MELEGSÉG ÉS ELEGANCIA AZ OTTHONÁBAN


Hatásfok növelés

 

Hogyan növelhetjük a kandalló hatásfokát.

 

 

Teljesítmény fokozás hődobbal.

 

Légfűtéses kandalló hatásfoka tovább fokozható hődob beépítésével. A tűztérbetét füstcsonkjára kell elhelyezni a hődobot.Begyújtás után a már kémény irányába távozó forró füstgáz átmelegíti,és a belsejében elhelyezkedő légjáratokon keresztül forró levegő áramlik a helyiségbe.

 

 

Légfűtéses kandallóval,központi fűtés.

 

Megoldható hogy egy légfűtéses kandalló a radiátorokat is fűtse,vízmelegítő adapter beiktatásával,amit a kandalló füstcsonkjára helyezünk el. A kandalló használatakor a kémény irányába távozó füstgáz át áramlik a vízmelegítő adapteren amit vízköpeny vesz körbe,így az átmelegszik és ez a forró víz a központi fűtés rendszerbe vezetve kellemes, egyenletes meleget biztosít.

 

Már meglévő kandalló esetén is beépíthető . A kandalló felső párkánya felett elhelyezkedő kürtő megbontásával felhelyezhető a tűztérbetétre,majd a csővezeték kiépítése következik.

Az adapter teljesítménye függ a kandallóbetét teljesítményétől is.Kis teljesítményű tűzterekre ill.folytonégő betétekre nem ajánlatos rászerelni. A vízmelegítő adapter 200mm -es füstcsonkkal rendelkező tűztérbetétekre építhető.