KANDALLÓ KER - MELEGSÉG ÉS ELEGANCIA AZ OTTHONÁBAN


Folytonégő kandalló tűztér ismertető.

 

Folytonégő kandalló tűztér.

 

Folytonégőnek nevezhető az a kandalló tűztér amely egyszeri megrakással képes 8-10 óra lassú égésre, a parázságy megtartására

 

Persze sok tűztérre ráfogható,hogy folytonégőmert beleraknak egy hatalmas farönköt ami az ajtón befér. Persze ez vastag farönk 10 óra múltán is égniparázslani fog, de ettől még nem folytonégő a tűztér!A legtöbb hagyományos tűztérnél az üveg légöblítése nem szabályozható,a helyiség levegőjét használja.

 

A folytonégő készülékek teljesen légmentesen zárnak,a külső levegő csonkon kívűl máshol nem szív levegőt, a helyiség levegőjét egyáltalán nem használják.

Folytonégő tűztér az égési levegőtés az üveg öblítéshez szükséges levegőt is kívűlről kapja a betét alsó részére szerel levegő csonkon keresztűl.

Így az égés teljesen szabályozható A csonk mérete 110-130 mm.

 

                        

          Külső és üvegöblítés levegő bevezetés.                     Szabályozható levegő bevezetés.

 

Kinek ajánlott folytonégő kandalló ! 

 

A készülék legelőnyösebb tulajdonsága a hosszú égésidő, kiváló hatásfok 80-82 %. Így elkerűlhető a gyakori újragyújtás. Tehát aki elsősorban folyamatos fűtésre szeretné használni annak remek választás

 

Azt viszont tudni kell,hogy ez a tűztérbetét vizes fával nem működik. Friss vágású kemény fa nedvesség tartalma  kb 50% Ahhoz hogy megfelelően száraz legyen 2 év levegőn száradás szükséges. ( tölgy esetén 3-4 év ). Ha ezt nem tudja biztosítani akkor ne ezt a készülék típust válassza.

 

Rosszúl szigetelt épület kifűtésére nem a legmegfelelőbb választás egy folytonégő kandallóbetét, mert takarékos visszafolytott állapotben a készülék teljesítménye 3-4 kW között mozog. Ez a teljesítmény egy rosszúl szigetelt épület fűtésére nem biztos,hogy elegendő.